Cum să-l determinăm copilul mofturos să mănânce?
Nimic nu poate fi mai rău pentru un copil decât să fie forțat să mănânce ceva ce nu vrea.
Nimic nu poate fi mai rău pentru un copil decât să fie forțat să mănânce ceva ce nu vrea.
Luna mai marchează începutul sezonului grătarelor, când vremea se încălzește suficient de mult pentru ca tu să-ți petreci zilele de weekend în aer liber alături de prieteni și familie până seara devreme. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să creezi atmosfera perfectă, să creezi gustări delicioase pentru cei dragi și să faci ca aceste ocazii să fie cu adevărat de neuitat.
Deși există un anumit farmec în a face grătar în aer liber și a prăji cele mai bune preparate la fața locului, de 1 Mai, Ziua Muncii și a Muncitorilor, ai putea la fel de bine să te și relaxezi.
Cel mai important lucru pe care trebuie să știm este că nu trebuie să fie culese și, odată culese, nu trebuie să fie mâncate niciodată dacă nu suntem 100% siguri de specia și comestibilitata lor.
Aceste ciuperci psihotice și halucinogene au fost folosite de șamani în special în emisfera nordică, la popoarele uralice și siberiene.
Cu rețetele noastre vegetariene ne propunem să facem același lucru: mâncărurile noastre fără carne, realizate din ciuperci și ingrediente vegetale pot fi potrivite pentru oricine, pot fi folosite în viața de zi cu zi și în perioadele de post.
Gătitul uneori înseamnă mai mult decât o simplă activitate de rutină care are ca scop pregătirea unei mese calde care asigură hrana familiei.
Gătitul, prepararea mâncărurilor cu mâna noastră și toate activitățile aferente, de la pregătirea ingredientelor, până la spălarea vaselor și curățenie, nu mai este o “treabă de femeie”…
În 2023, dieteticienii se așteaptă ca popularitatea alimentației sănătoase și ecologice să continue să crească, inclusiv consumul de ciuperci
În 2023, experții în gastronomie, dieteticienii și chefii se așteaptă la o nouă schimbare a obiceiurilor alimentare în direcția unora mai sănătoase și mai ecologice.
Mulți încep Anul Nou cu gândul că o să mănânce mai sănătos, o să acorde mai multă atenție alimentației și semnalelor organismului lor și încercă să elimine – sau cel puțin să reducă – alimentele nesănătoase din dietă.
Pentru că se apropie Crăciunul, ne-am gândit să vă propunem niște preparate vegetariene în caz că țineți post din motive religioase, dietă din motive medicale sau simplu sunteți vegani sau vegetarieni.
Cum se apropie Crăciunul, am pregătit o selecție de idei de meniuri vegetariene care pot fi pregătite și savurate de cei care țin post din motive religioase, dar și de cei care evită carnea din motive de sănătate sau de protejarea mediului.
„Cartea este ca ciuperca, pe cât de gustoasă și hrănitoare este una, pe atât de otravă grețoasă este cealaltă.”
Odată cu apropierea Crăciunului zilele se scurtează și nopțile se lungesc din ce în ce mai mult.
Ce este dieta paleo? Principiul de bază al acestei diete și mișcări foarte populare este că omenirea s-a schimbat foarte puțin din timpul epocii de piatră pentru a-și transforma radical meniul, cauza multor boli moderne poate fi faptul că meniul nostru zilnic nu constă din alimente care sunt preparate la fel cum l-au preparat strămoșii noștri din epoca de piatră.
Din păcate din ce în ce mai mulți oameni sunt afectați de cancer, diabet, sub sau suprafuncționare a glandei tiroide, obezitate hormonală, colesterol ridicat, îngustarea vaselor de sânge, probleme cardiovasculare sau infertilitate.
Ceapă, usturoi, ciuperci shiitake, avocado, piper: doar câteva dintre alimentele despre care s-a dovedit că micșorează nivelul de colesterol ridicat.
Hipertensiunea arterială este considerată o boală generală la nivel mondial, deoarece peste un miliard de oameni suferă de ea.
Toamna e firesc ca mulți drumeți se angajează să culeagă ciuperci în pădure și câmpuri. Ar fi important ca fiecare culegător de ciuperci să cunoască următoarea regulă vitală: să nu culegi în nici un caz, nici măcar o singură ciupercă pe care nu o recunoști cu sută la sută sigur!
În trecut, existau multe concepții greșite și superstiții despre ceea ce femeile însărcinate pot sau nu pot mânca.
Pe lângă faptul că ciupercile sunt foarte potrivite pentru a face gustări sățioase și gustoase pentru un organism în curs de dezvoltare, există și foarte multe povești interesante asociate cu acestea.
”Afară-i toamnă, frunză-mprăştiată…”, iar noi cei de la Boglar Champ ne-am gândit la voi, școlari, când ne-a venit ideea să începem Școala de ciuperci!
Trăim moda suplimentelor alimentare și a vitaminelor și există nenumărate „capsule-minune” care se oferă în diferite reclame, încurajându-ne să le consumăm pentru că ne vor însănătoși.
În timpul verii, în special, dar și în general, cea mai bună sursă de vitamina D este în principal soarele.
Din ce în ce mai mulți oameni încearcă dieta ketogenică, a cărei avantaj este că putem pierde relativ repede câteva kilograme în plus.
Deși provin din Asia de Sud-Est, astăzi ciupercile pleurotus sunt disponibile pe scară largă, cucerind lumea întreagă.
Cu ajutorul proteinelor vegetale, corpul nostru poate construi mușchi la fel de bine, ba chiar mai eficient și mai durabil, decât cu proteine animale.
Mulți oameni se chinuie să piardă kilogramele în plus pe care le-au pus pe ei în timpul iernii și încearcă tot felul de diete miraculoase care promit rezultate rapide și magice, dar în multe cazuri, pe cât de repede și spectaculos pot fi pierdute primele kilograme, pe atât de repede sau chiar mai repede se poate ajunge la recăpătarea greutății dacă ne schimbăm obiceiurile alimentare doar pe durata dietei.
Este sănătoasă și gustoasă, ajută la slăbit, susține buna condiție fizică, e variată și nu e greu de urmat – da, aceasta este dieta mediteraneană.
Sosurile și marinadele pot îmbunătăți și diversifica legumele, ciupercile, peștele sau carnea la grătar: chiar dacă preparăm un singur tip de mâncare pe grill (de exemplu carne), dacă îl combinăm cu două sau trei tipuri de marinadă, sos și/sau salate, rezultatul este un meniu cu mai multe feluri, realizat relativ rapid si eficient.
Pe măsură ce ne pregătim de sezonul grătarelor, prima noastră întrebare ar putea fi (dacă nu avem deja un grătar), pe care să-l alegem: un grătar cu cărbune, pe gaz sau electric?
Odată cu sosirea primăverii și cu primele raze calde ale soarelui, apare de obicei și nevoia de a ne reînnoi.
Sigur v-ați obișnuit deja să vă prezentăm pe site-ul nostru rețete delicioase și deosebite cu ciuperci, însă dacă rețetele noastre anterioare vi s-au părut puțin complicate, acum vă aducem nu una, ci trei rețete simple, care se prepară rapid și ușor, cu doar câteva ingrediente.
Fie că dorești să-ți surprinzi perechea cu o cină delicioasă gătită în casă de Ziua Îndrăgostiților, ori ești în pană de idei în privința cinei într-o zi obișnuită, vei găsi rețeta perfectă pentru ocazie în câteva minute pe site-ul nostru. Alege o rețetă rapidă, care se poate pregăti cu doar câteva ingrediente sau pornește într-o aventură culinară!
Am scris de mai multe ori despre beneficiile și metodele de preparare ale ciupercilor champignon. Dar acum vom examina mai îndeaproape un alt favorit al nostru, ciupercile pleurotus, pe care le găsiți, de asemenea, în sortimentul nostru.
În fiecare perioadă a anului, trebuie să ne străduim să cumpărăm, gătim și mâncăm în așa fel încât să aruncăm cât mai puțină mâncare.
Având în vedere cât de versatile sunt ciupercile și cât de bine pot înlocui carnea, este de la sine înțeles că sunt o alegere excelentă pentru Postul Crăciunului.
Există foarte multe tipuri de ciuperci, care apar în cele mai variate locuri și sub cele mai diverse forme.
Ciupercile sunt un aliment foarte popular, indiferent de anotimp, deoarece putem pregăti oricând aperitive, supe, feluri principale sau garnituri gustoase din ele.
Ciupercile sunt un pilon important al alimentației noastre, deoarece sunt aliment extrem de sănătos, versatil și bogat în nutrienți, o alegere potrivită pentru oricine își dorește să piardă în greutate.
Ciupercile sunt unul dintre acele alimente pe care ori le iubești, ori nu le consumi deloc.
Proteinele constituie un important pilon al alimentației noastre, indiferent dacă avem un stil de viață activ sau nu.
Dacă vrem să definim superalimentele pe scurt, am spune că ele sunt acele alimente în care regăsim o paletă largă de nutrienți valoroși în cantități mari.
Chiar și în copilărie am învățat, în mod involuntar, cât de benefice sunt ciupercile din punctul de vedere al sănătății noastre, și cât de periculoase pot fi ciupercile necomestibile pentru organismul nostru.
Un superfood sau superaliment este un concept relativ nou și la modă, folosit pentru alimentele cu beneficii nutriționale maxime și conținut redus de calorii.
Există nenumărate moduri în care putem prepara ciupercile, deoarece ele sunt un aliment extrem de versatil, care conferă gust și textură aparte mâncărurilor noastre preferate.
Ciupercile sunt un aliment incredibil de versatil, tocmai de aceea au devenit un ingredient popular în prepararea multor mâncăruri delicioase. Există nenumărate moduri în care le putem include în alimentația noastră, iar consumul lor are multe beneficii.
Ciupercile sunt un ingredient pe care-l introducem cu drag în toate felurile de mâncare delicioase, deoarece sunt atât de plăcute și distincte în materie de gust și textură. Dar ce trebuie să știm despre ciuperci pentru a obține cele mai bune rezultate din mâncărurile noastre preferate cu ciuperci?
Acest sit folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.
Acest website utilizează Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori pe site și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui modul cookie activat ne ajută să îmbunătățim site-ul nostru web.
Te rog activează mai întâi cookie-urile strict necesare ca să-ți putem salva preferințele!