BOGLAR CHAMP SRL a fost fondat în anul 2002, în întregime cu capital privat, iar în momentul de față se consideră de a fi cea mai mare companie cultivatoare de ciuperci din România. Fondatorii săi, cuplul german, nu doar că au investit multă muncă, experiență și bani în dezvoltarea companiei, dar recunoscând potențialul culturii ciupercilor deja la începutul anilor 2000, au introdus și în România cele mai avansate tehnologii din acest sector la acea vreme.

De la înființare, principalul nostru domeniu de activitate a fost cultivarea champignonului în județul Sălaj, în satul Nușfalău. Suntem remarcați ca fiind din sectorul agroalimentar european și global unul dintre cei mai mari producători de champignon și pleurotus fără substanțe chimice.

Cu o capacitate lunară de producție de peste 1.200 de tone, suntem principalul furnizor al celor mai mari lanțuri de retail din România, produsele noastre se găsesc în fiecare colț al țării, dar livrăm și pentru export. Misiunea noastră este să promovăm super-alimentele pe care le producem și să oferim servicii de calitate clienților noastre. Scopul nostru principal este să creștem continuu productivitatea, să introducem tehnologii inovatoare, și să stabilim noi parteneriate solide și de încredere.

Ne creștem suprafețele de cultivare și ne îmbunătățim constant procesele tehnologice. Încă de la început, ne-am concentrat pe producția de ciuperci fără chimicale, iar multă vreme am fost singurii din acest domeniu pe piața internă. Dezinfectăm încăperile de creștere cu abur, deoarece această tehnologie este perfect potrivită pentru a preveni chiar și fără substanțe chimice reproducerea bacteriilor și răspândirea diferitelor boli. Scopul nostru principal este de a produce un produs sănătos pentru consumatori.

Ne modernizăm constant și utilizăm tehnologii de vârf în procesul de producție. De exemplu, într-un mod unic, cea mai mare parte a produsului este răcită în decurs de o oră după recoltarea ciupercii, astfel putem garanta un nivel înalt și o calitate stabilă. Un alt factor care garantează prospețimea și calitatea produselor noastre este că, după clasificare și ambalare, livrăm produsele cu propriul parc de vehicule.

În 2022 ne-am mărit și mai mult suprafața de producție, astfel încât să putem crește producția în funcție de comenzi. Am achiziționat o firmă de producere a compostului în Ungaria, de la care putem furniza materia primă necesară producției. În prezent lucrăm cu în jur de 400 de angajați, iar acest număr va crește, chiar dubla, conform planurilor noastre.

Ne-am sărbătorit cea de-a douăzecea aniversare în septembrie 2022 acasă la sediul nostru din Nușfalău. Unul dintre momentele marcante ale serii a fost inaugurarea noului departament al companiei noastre.

Am considerat întotdeauna important să sprijinim comunitatea locală și continuăm să acordăm o atenție deosebită inițiativelor, proiectelor și programelor importante pentru comunitatea locală, din județul Sălaj și din Transilvania, de la sfera socială până la viața sportivă. Continuarea donației și a sprijinirii este firească pentru noi, deoarece am crescut din această comunitate și returnăm o parte din profiturile noastre acestei comunități. Toate acestea nu ar fi posibile fără o comunitate de muncă puternică, coerentă, colegială, parteneriate pe termen lung, și bine fundamentate cu obiective și valori comune. Vă mulțumim pentru încredere – vom lucra împreună și în continuare!