Am scris de mai multe ori despre beneficiile și metodele de preparare ale ciupercilor champignon. Dar acum vom examina mai îndeaproape un alt favorit al nostru, ciupercile pleurotus, pe care le găsiți, de asemenea, în sortimentul nostru.

Ciupercile pleurotus sunt o specie comestibilă foarte răspândită, cu un gust deosebit care ne amintește puțin de stridii. Ele se pot prepara într-o varietate de feluri, și sunt delicioase sub formă de ciuperci pane, în supe, feluri principale fără carne și tocănițe.

Dacă nu ai preparat sau gustat niciodată ciupercile pleurotus, iată 5 motive pentru care merită să le incluzi în alimentație:

  1. Aromă deosebită

Deoarece nu doar efectele pozitive asupra sănătății, ci și experiența gastronomică plăcută determină dacă vom pune din nou un aliment pe masă sau nu, e important să începem prezentarea ciupercilor pleurotus prin a spune că ele au un gust cu adevărat special, intens și ușor dulceag, despre care unii spun că amintește de stridii, iar alții că are o aromă ușor anasonată.

  1. Ușor de obținut

Ciupercile pleurotus cresc pe tot parcursul anului și, deși sunt destul de ușor de cultivat chiar și acasă, sortimentul proaspăt de ciuperci Boglar Champ este întotdeauna disponibil în magazine și supermarketuri.

  1. Sărac în calorii

Aceasta este o informație deosebit de importantă pentru cei care au grijă de siluetă, deoarece conținutul scăzut de calorii fac din aceste ciuperci un aliat de încredere la dietă, iar, datorită texturii, sunt o alegere excelentă pentru vegetarieni și vegani.

  1. Bogat în nutrienți

Ciupercile pleurotus sunt bogate în fibre, vitamine și minerale, și au avantajul de a fi sărace în grăsimi și carbohidrați. Conținutul ridicat de fibre, combinat cu conținutul scăzut de calorii, înseamnă că oferă o senzație de sațietate fără a depăși aportul zilnic de calorii.

  1. O sursă excelentă de antioxidanți

Ciupercile pleurotus sunt bogate în antioxidanți și ajută la combaterea stresului oxidativ, care cauzează deteriorarea celulară în organism.

Sperăm că aceste informații îți vor fi utile și că vei gusta această ciupercă delicioasă cât mai curând posibil. Dacă ai nevoie de puțină inspirație, iată o rețetă divină de paste cu ciuperci pleurotus.