A legjobb őszi receptek gombával

Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk nektek a legjobb őszi gombás recepteket, amelyekkel kihozhatjátok a legfinomabb ízeket az évnek ebből az időszakából. Legyen szó melegítő levesekről, tésztakölteményekről vagy egyszerűen csak a sütőben sült gombákról, az alábbi receptek garantáltan ízleni fognak mindenkinek.

Bővebben

5 trükk, amit bevethetsz a következő grillpartin!

Májustól elkezdődött a grillszezon, amikor már az idő is annyira felmelegedik, hogy akár kora estig a szabadban tölthetitek a családdal és barátokkal a hétvégi pihenőnapokat. Most néhány tippet adunk, amelyek segítségével tökéletes hangulatot, garantáltan ízletes harapnivalókat teremthetsz szeretteidnek, és igazán feledhetetlenné teheted ezeket az alkalmakat.

Bővebben

Honnan kapta a nevét a bolondgomba?

Ezeket a pszichotikus, hallucinogén gombákat számos kultúrában használták a sámánok révületkeltő szerként, elsősorban az északi féltekén, az uráli népek körében és Szibériában. 

Bővebben

Gyerekek a konyhában: főzzünk együtt!

Ezzel pedig mindenki nyer: elsősorban maga a gyerek, hiszen jó kézügyességű, magát feltaláló, talpraesett felnőtt válik belőle, aki képes magát ellátni, akinek rutinná válik egy vacsora elkészítése, és nem mellékesen belenő egy családi gasztronómiai hagyományba.

Bővebben

Melyek a leginkább egészséges étrendek 2023-ban?

Sokan kezdik az új évet azzal, hogy ezentúl majd egészségesebben étkeznek, jobban odafigyelnek a táplálkozásukra, a testük jelzéseire, próbálják kiiktatni – vagy legalábbis csökkenteni – az étrendjükből az egészségtelenebb élelmiszereket.

Bővebben

A paleo diéta és a gomba

Mi is az a paleo diéta? Ennek az igen népszerű étrendnek és mozgalomnak az az alapelve, hogy az emberiség a kőkorszak óta édeskeveset változott ahhoz, hogy az étrendje gyökeresen átalakuljon, és hogy sok modernkori betegség oka az lehet, hogy nem úgy elkészített és nem olyan típusú élelmiszerekből áll a napi menünk, mint amilyen kőkorszaki ősünknek volt annak idején.

Bővebben

10 szelénben gazdag élelmiszer

Sok és sajnos egyre több embert érintenek a daganatos megbetegedések, a cukorbetegség, a pajzsmirigy alul- vagy túlműködése, az ezzel kapcsolatos hormonális eredetű elhízás, a magas koleszterinszint, az érszűkület, szív-és érrendszeri problémák, vagy a meddőség.

Bővebben

Elindult a Gombasuli!

Itt van az ősz, itt van újra… mi pedig a Boglar Champnél rátok, iskolásokra gondoltunk, amikor megfogalmazódott az ötlet: indítsunk Gombasulit!

Bővebben

Miért jó, ha sok gombát fogyasztunk, főleg nyáron?

A téli időszakban felszedett plusz kilók leadásával sokan kínlódnak, és próbálkoznak mindenféle csodafogyókúrával, ami gyors és varázsütésszerű eredményekkel kecsegtet, ám sok esetben amilyen gyors és látványos lehet az első kilók leadása, ugyanolyan vagy még gyorsabb lesz a visszahízás, amennyiben csak a fogyókúra idejére változtattunk a táplálkozási szokásainkon.

Bővebben

Gombaételek, amelyek nem hiányozhatnak a húsvéti asztalról

Mindig azt mondjuk, hogy a gomba az egyik legsokoldalúbb élelmiszer, amely bármilyen étrendbe beilleszthető, és egyaránt lehet nagyszerű alapanyaga az egyszerű hétköznapi fogásainknak és a nagyszabású ünnepi lakomáknak. Ezúttal szeretnénk megmutatni nektek, hogyan lehet akár a húsvéti menüt is feldobni vele.

Bővebben

5 hozzávalós gombás receptek

Bizonyára hozzászoktatok már ahhoz, hogy oldalunkon rendszerint ízletes és különleges gombás recepteket osztunk meg veletek, hogyha azonban eddigi receptjeinket kissé komplikáltnak találtátok volna, most nemcsak egy, hanem három egyszerű, kevés hozzávalóval gyorsan elkészíthető receptet hoztunk nektek.

Bővebben

5 ízletes gombás recept vacsorára

Ha Valentin-nap alkalmával kedveskednél párodnak egy húsmentes, de ugyanakkor ízletes házi készítésű vacsorával, vagy egy átlagos hétköznapon kifogynál vacsoraötletekből, weboldalunkon percek alatt megtalálod az alkalomhoz illő tökéletes receptet, függetlenül attól, hogy egy kevés alapanyagból gyorsan elkészíthető fogás mellett döntesz, vagy épp egy kulináris kalandba vágsz bele!

Bővebben

Gombával készülünk az ünnepekre

Tekintettel arra, hogy mennyire sokszínű étel a gomba, és milyen nagyszerű, tápanyagdús opció a hús helyettesítésére, mondanunk sem kell, hogy a gomba kiváló választás böjtben is.

Bővebben

Csiperkegomba: a segítségünk a diétában

A gomba táplálkozásunk fontos alappillére, hiszen egy rendkívül egészséges, értékes tápanyagokban gazdag és sokszínű élelmiszer, amely nagyon jó választás lehet azok számára, akik fogyni szeretnének.

Bővebben

Szuper hazai élelmiszerek

Dióhéjban összefoglalva a szuperélelmiszerek lényegét, elmondhatjuk, hogy azokat az élelmiszereket tartjuk általában “szupernek”, amelyekben értékes tápanyagok színes palettáját nagy mennyiségben találjuk meg.

Bővebben

A gomba megfelelő előkészítése

A gomba egy olyan alapanyag, amelyet előszeretettel csempészünk be valamennyi ízletes fogásunkba, mivel annyira kellemes és jellegzetes az íze és állaga. De mit kell tudnunk a gombáról, hogy a legjobbat tudjuk kihozni a kedvenc gombás fogásainkból?

Bővebben

A gombafogyasztás előnyei

A gomba egy hihetetlenül sokoldalú és emiatt is közkedvelt alapanyag számos finom étel elkészítésénél. Nagyon sok mód van rá, hogy beiktassuk étrendünkbe és számos előnye van a fogyasztásának.

Bővebben