Cum scăpăm de kilogramele în plus cu mâncăruri diet-friendly cu ciuperci
Odată cu sosirea primăverii și cu primele raze calde ale soarelui, apare de obicei și nevoia de a ne reînnoi. Una dintre cele mai bune modalități de a ne simți ca și cum am renaște împreună cu natura este dacă ne detoxificăm corpul și facem câteva schimbări în alimentație care să meargă cu primăvara. Fie că vrem să ne detoxifiem organismul sau să ne pregătim corpul de plajă, să încercăm câteva mâncăruri ușoare, pline de vitamine și cu puține calorii este o alegere excelentă după o iarnă lungă și rece, când atât statul în casă, cât și toate festinele de sărbători s-ar putea să ne fi lăsat cu niște kilograme în plus.
Așa cum am scris de atâtea ori în articolele de pe blogul nostru, ciupercile sunt un aliat de încredere ori de câte ori ținem dietă și pot fi combinate cu o mulțime de super alimente, rezultând în preparate colorate, bogate și gustoase.
Ciupercile sunt o alegere excelentă pentru proiectul de detoxifiere și slăbire de primăvară, deoarece sunt bogate în fibre și nutrienți, fiind în același timp sărace în calorii și pline de apă, așadar asigură o senzație de sațietate de durată, fără să îngrașe.
Pentru a vă ajuta să vă începeți dieta de primăvară, avem câteva idei perfecte pentru noul sezon. Realizate cu ingrediente proaspete și de calitate de sezon, aceste feluri de mâncare sunt, de asemenea, sărace în calorii și bogate în fibre, o combinație excelentă dacă vrem să slăbim.
Iată trei feluri de mâncare delicioase cu ciuperci și spanac în rolurile principale pe care le puteți pregăti pentru prânz sau chiar cină:

Pui cremos cu spanac și ciuperci

Pregătește o masă simplă și delicioasă din piept de pui într-o singură tigaie, cu sos cremos de spanac și ciuperci, pentru o cină sănătoasă și plină de savoare, servită cu paste, orez sau chiar quinoa.

Ciuperci umplute

Prepară o umplutură cremoasă și proaspătă cu ricotta, spanac și cașcaval ras, apoi umple câteva pălării mari de ciuperci, coace-le și servește-le cu garnitura preferată – nouă ne place să le mâncăm cu salată proaspătă și crocantă.

Lasagna cu spanac și ciuperci

Lasagna nu trebuie să fie un fel de mâncare complex, greu de făcut și de digerat. Bucură-te de gustul unei lasagna delicioase, cu multă brânză, dar fără carne, la prânz sau la cină. Datorită ciupercilor, vei obține o textură grozavă și o aromă extraordinară, în plus este un fel de mâncare fără remușcări și perfect și la dietă.

Sperăm să încercați și voi ideile noastre și să acordați ciupercilor un rol important în meniul vostru și în acest anotimp.