Sokszor írtunk már a csiperkegombáról, annak előnyeiről és elkészítési módjairól. Most azonban kicsit górcső alá vesszük a másik kedvencünket, a kínálatunkban szintén megtalálható laskagombát.

A laskagomba széles körben elterjedt, különleges, osztrigára emlékeztető ízű ehető gomba. Számos finom ételbe belecsempészhetjük, például kiváló rántott gomba, leves, húsmentes főétel vagy pörkölt készülhet belőle.

Ha nem készítettél vagy kóstoltál még eddig laskagombát, íme 5 ok, amiért érdemes lehet beiktatni étrendedbe:

  1. Különleges ízű gomba

Mivel nemcsak az egészségünkre gyakorolt pozitív hatás, hanem a kellemes gasztroélmények is szerepet játszanak abban, hogy egy adott élelmiszert az asztalra teszünk-e újra, fontos azzal kezdenünk a laskagomba bemutatását, hogy igazán különleges, intenzív és édeskés íze van, amely egyesek szerint az osztrigára emlékeztet, mások szerint pedig enyhén ánizsos.

  1. Könnyen beszerezhető

A laskagomba egész évben terem, és bár otthon is meglehetősen könnyen termeszthető, a Boglar Champ friss laskagomba-kínálatát bármikor megtalálod a boltok és áruházak polcain.

  1. Alacsony a kalóriatartalma

Ez főleg azok számára fontos információ, akik vigyáznak a vonalaikra, hisz alacsony kalóriatartalmának köszönhetően a laskagomba kiváló társunk lehet diéta közben, sőt, állagának köszönhetően nagyon jó választás akkor is, ha vegetáriánus vagy vegán életmódot folytatunk.

  1. Tápanyagokban gazdag

A laskagomba rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag élelmiszer, melynek előnye, hogy ugyanakkor alacsony a zsír- és szénhidráttartalma. A magas rosttartalom az alacsony kalóriatartalommal párosítva azt jelenti, hogy jóllakottságérzetet eredményez anélkül, hogy a napi kalóriabevitelünket felrúgná.

  1. Kiváló antioxidánsforrás

A laskagomba antioxidánsokban gazdag, ezért segítséget nyújt a szervezetünkben sejtkárosodást eredményező oxidatív stresszel szembeni küzdelemben.

Reméljük, hogy ezek az információk hasznossá válnak, és mihamarabb kipróbáljátok az ízletes laskagombát. Ha egy kis inspirációra lenne szükségetek, íme egy isteni laskagombás tészta recept.