A BOGLAR CHAMP KFT. 2002-ben alakult, teljes egészében magántőkéből, ma már Románia legnagyobb gombatermesztő vállalkozása. Alapítói, a Németi házaspár nemcsak rengeteg munkát, tapasztalatot és pénzt fektetett be a cég fejlesztésébe, hanem meghonosította Romániában is az akkoriban legfejlettebbnek számító technológiákat ebben az ágazatban, már a 2000-es évek elején felismerve a gombatermesztésben rejlő lehetőségeket.

Megalakulásunk óta fő tevékenységi körünk a csiperketermesztés Szilágy megyében, Szilágynagyfalu községben. Az európai és globális agrár-élelmezési ágazat egyik legnagyobb, vegyszermentes csiperke- és laskagomba-előállításra szakosodott termelőiként tartanak számon. 

Havi több mint 1200 tonnás termelési kapacitásunkkal a legnagyobb romániai üzletláncok fő beszállítói vagyunk, termékeink megtalálhatók az ország minden szegletében, és exportra is szállítunk. Missziónk az általunk termelt szuperélelmiszer népszerűsítése, ügyfélkörünk minőségi kiszolgálása. Fő célunk a termelékenység folyamatos növelése, innovatív technológiák bevezetése, valamint további stabil és megbízható partnerségek megalapozása.

A termesztésre szánt területeinket növeljük, technológiai eljárásainkat folyamatosan tökéletesítjük. Már a kezdetektől a vegyszermentes gomba előállítására fókuszáltunk, és ezen a területen sokáig az egyetlenek voltunk a hazai piacon. Gőzzel fertőtlenítjük a termesztő helyiségeket, hiszen ez a technológia tökéletesen alkalmas arra, hogy vegyszerek nélkül is meggátolja a baktériumok szaporodását és a különböző betegségek elterjedését. Fő célunk az, hogy a fogyasztók számára egészséges terméket állítsunk elő.

Folyamatosan korszerűsítünk, csúcstechnológiákat alkalmazunk a gyártási folyamatban. Például egyedülálló módon a gomba betakarítását követő legtöbb egy órán belül a termék hűtésre kerül, ezáltal magas szintű és stabil minőséget tudunk garantálni. A termékeink frisseségét és minőségét garantáló további tényező, hogy osztályozást és csomagolást követően saját járműparkunkkal szállítjuk ki a termékeket. 

2022-ben tovább növeltük a termelési felületünket, így a megrendelésektől függően tudjuk növelni a termelést. Felvásároltunk egy komposztgyártó céget Magyarországon, ahonnan a termeléshez szükséges alapanyagot tudjuk biztosítani. Jelenleg mintegy 400 munkatárssal dolgozunk, és ez a szám terveink szerint nőni fog, akár meg is duplázódik.

Húszéves születésnapunkat 2022 szeptemberében ünnepeltük otthonunkban és székhelyünkön, Szilágynagyfaluban. Az est egyik fénypontja volt, hogy felavattuk cégünk új részlegét.

Fontosnak tartottuk mindig a helyi közösség támogatását, és továbbra is kiemelten figyelünk a helyi, Szilágy megyei és erdélyi közösség számára fontos kezdeményezésekre, projektekre, programokra a szociális szférától a sportéletig. Az adományozás, támogatás folytatása számunkra természetes, hiszen ebből a közösségből nőttünk ki, ebbe a közösségbe forgatjuk vissza nyereségünk egy részét. Mindez nem lenne lehetséges erős, összetartó, kollegiális munkaközösség, hosszú távú és jól megalapozott partnerségek, közös célok és értékek nélkül. Köszönjük a bizalmat – együtt dolgozunk a folytatáson!