Tocăniță de ciuperci cremoasă cu smântână ușor de preparat

Ingrediente (pentru 2 porții)

  • 250 g ciuperci champignon
  • 160 g smântână
  • 1 lingură de ulei
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei

Mod de preparare

Tăiem ceapa mărunt, după care o călim în uleiul încins până devine translucidă.

Curățăm și feliem ciupercile, le adăugăm peste ceapa călită și le prăjim împreună câteva minute, până când scade puțin apa de la ciuperci.

Când s-a evaporat apa lăsată de ciuperci, adăugăm o linguriță de boia, sare și piper după gust, după care punem și usturoiul tocat și le prăjim așa timp de câteva minute.

La final, adăugăm smântâna, și lăsăm tocănița să fiarbă la foc mediu până se îngroașă puțin.

Când tocănița e gata, pregătim zdrențe (nokedli) și servim tocănița cremoasă peste.

Poftă bună!