Este una dintre cele mai simple supe, și totuși nu o preparăm destul de des. Cu această rețetă, acest lucru se va schimba!

Ingrediente pentru 3 porții:

  • 500 g ciuperci champignon
  • 200 g unt
  • 1 ceapă roșie medie
  • 2 prafuri de sare
  • 1 vârf mare de cuțit de piper alb măcinat
  • 100 ml frișcă lichidă (30-32%)

Pentru decor:

  • frunze de pătrunjel

Mod de preparare:

  1. Spălăm bine ciupercile și le tăiem în cuburi.
  2. Topim untul și călim ceapa tăiată cubulețe în el.
  3. Adăugăm ciupercile peste ceapă, lăsând doar câteva bucăți deoparte pe care vrem să le punem în supă.
  4. Turnăm destulă apă peste ceapă și ciuperci să le acopere pe jumătate.
  5. Punem sare și piper după gust.
  6. Fierbem ciupercile până devin moi, le mixăm într-un blender și adăugăm frișca. După aceea, punem supa înapoi la foc până dă în clocot, după care o luăm de pe foc. În caz de nevoie, mai putem adăuga lapte, sare sau piper.
  7. Rumenim un pic bucățile de ciuperci rămase fără grăsime, tăiem pătrunjelul și le punem peste supă la servire.

Poftă bună!