Un preparat delicios în stil italian, care scoate în evidență gustul bogat al ciupercilor champignon și îți potolește de îndată foamea.

Ingrediente

  • 350 g paste scurte
  • sare
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 ardei kapia mari
  • 2 ardei colorați
  • 2 dovlecei mici
  • 3 căței de usturoi
  • piper negru măcinat
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri de muștar
  • 2 linguri de muștar dijon

Mod de preparare

Fierbem pastele în apă clocotită, ușor sărată, le strecurăm și punem deoparte puțin din apa în care au fiert.

Până fierb pastele, încingem uleiul într-o tigaie mare și călim partea albă din ceapa verde tăiată inele, după care adăugăm și ardeii tăiați în fâșii sau inele și le prăjim împreună. Adăugăm dovleceii spălați și feliați și usturoiul. Punem piper după gust.

Când legumele au început să se înmoaie, adăugăm și ciupercile tăiate fâșii și continuăm să le prăjim (ciupercile trebuie să rămână crocante). Adăugăm sosul de soia și prăjim încă timp de câteva minute. Dacă legumele nu sunt destul de sărate de la sosul de soia, mai putem pune puțină sare.

Pastele strecurate se transferă într-o tigaie, se adaugă muștarul și apa păstrată de la paste, și se încorporează până ce acestea sunt acoperite uniform de sos. Le fierbem puțin cu acest sos, până se îngroașă, după care le servim cu mixul prăjit de legume și ciuperci, și decorăm cu ceapă verde.

Poftă bună!