În mod normal, pizza nu se numără printre cele mai sănătoase mâncăruri. Cu câteva mici ajustări, însă, putem face o pizza de casă ușoară, delicioasă și sănătoasă.

Ingrediente

Blat:

  • 360 g faină integrală
  • 200 ml apă călduță
  • 6 g drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oregano uscat
  • sare

Topping:

  • 2 ardei colorați
  • 5 ciuperci champignon
  • 1 ceapă roșie mică
  • 3 linguri sos de roșii
  • frunze de busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Punem drojdia și zahărul într-un bol cu puțină apă călduță, le amestecăm și așteptăm câteva minute până drojdia se activează.

Punem făina într-un bol mare și adăugăm drojdia activată. Presărăm oregano uscat, trei linguri de ulei de măsline și sare și le amestecăm, adăugând treptat restul de apă. Frământăm până când aluatul devine omogen și elastic, după care îl lăsăm la dospit într-un bol uns cu ulei de măsline timp de 1-2 ore (până își dublează volumul).

Cât timp lăsăm aluatul la dospit, curățăm și tăiem toate legumele pentru topping.

Împărțim aluatul în două și le întindem cu sucitorul.

Când cele două blaturi sunt întinse, punem sos de roșii din abundență, legumele tăiate și câteva frunze de busuioc proaspăt.

Coacem pizza timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 200°C, după care mai putem presăra câteva frunze de busuioc proaspăt și pizza e gata de servit.

Poftă bună!