V-am adus o nouă rețetă ușoară și gustoasă de tocăniță de ciuperci pe care întreaga familie o va îndrăgi cu siguranță.

Ingrediente

  • 300 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1 ardei roșu
  • 1 roșie
  • 1 lingură de boia
  • sare și piper după gust
  • ulei de măsline
  • smântână de gătit

Pentru zdrențe:

  • 1 ou
  • 8 linguri de făină
  • 1 praf de sare
  • 200-300 ml apă

Mod de preparare

Tocăm mărunt ceapa, usturoiul, ardeiul și roșia și le călim în puțin ulei de măsline, apoi adăugăm ciupercile curățate și feliate. Condimentăm cu sare și piper după gust și mai prăjim puțin totul.

Luăm tigaia de pe foc și punem boiaua, amestecăm și turnăm apă cât să acopere totul.

Lăsăm tocănița să fiarbă la foc mic timp de 15 minute.

În timp ce tocănița de ciuperci se prepară, pregătim zdrențele: într-un bol adăugăm făina, praful de sare și oul și adăugăm treptat apa pentru a obține o compoziție ușoară și moale.

Fierbem zdrențele în apa clocotită cu sare până când se ridică la suprafață, le scurgem, le clătim cu apă rece și le amestecăm cu o linguriță de ulei de măsline.

Când tocănița de ciuperci este gata, o servim cu zdrențe.

Poftă bună!