V-am adus o nouă rețetă de supă de ciuperci savuroasă și cremoasă.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel sau țelină
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 l de apă
  • 200 ml smântână de gătit
  • cimbrișor
  • tarhon
  • sare și piper după gust
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • ulei
  • puțin zahăr

Mod de preparare

Curățăm legumele și le tocăm mărunt.

Călim ceapa în uleiul încins, după care adăugăm legumele, ciupercile și tarhonul mărunțit. Punem sare și piper după gust, apoi adăugăm și cimbrișorul.

Când legumele s-au aburit, turnăm apa peste ele, după care punem puțin zahăr, zeama de lămâie și smântâna, amestecând continuu. Lăsăm totul să fiarbă aproximativ 10 minute.

Când supa e gata, închidem focul și presărăm pătrunjel verde proaspăt deasupra, după care o putem servi.

Poftă bună!