Azi, de Ziua Mondială a Veganilor, v-am pregătit o rețetă savuroasă de supă cremă de ciuperci vegană.

Ingrediente (pentru 4 porții)

  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 5-6 crengi de cimbrișor
  • sare și piper după gust
  • 600 ml apă
  • 2 linguri ulei
  • nuci pentru decor

Mod de preparare

Tăiem ceapa cubulețe și o călim într-o oală cu 2 linguri de ulei până când devine translucidă. Adăugăm apoi usturoiul pisat și ciupercile și le prăjim la foc mare, amestecând continuu.

După ce s-au rumenit, adăugăm apa, sare și piper după gust, cimbrișorul și fierbem sub capac timp de 10-15 minute.

Când supa este gata, o pasăm cu un mixer vertical până devine cremoasă.

Se servește cu nuci, smântână și ciuperci prăjite.

Poftă bună!