Anul acesta, să punem pe masa festivă și acest somon gustos cu ciuperci și smântână.

Ingrediente

  • 600 g file de somon
  • 100 g făină
  • 1 ceapă galbenă
  • 1-2 căței de usturoi
  • 100 g unt
  • 250 g ciuperci
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smântână de gătit
  • pătrunjel verde
  • 100 ml vin alb
  • sare, piper și mărar
  • 1 lămâie/lime
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Pregătim peștele, punem sare și piper pe ambele părți. Curățăm ceapa și usturoiul, și le tăiem în cuburi mici. Curățăm ciupercile și le tăiem felii.

Încălzim uleiul de măsline și untul într-o tigaie, adăugăm ceapa și usturoiul și le călim până devin translucide. Apoi adăugăm ciupercile și vinul, și fierbem totul împreună la foc mic, amestecând continuu. Punem sare și piper după gust, și lăsăm să fiarbă până dă un clocot. Când ciupercile devin moi, adăugăm treptat făina, având grijă să nu se formeze cocoloașe, apoi laptele și condimentele. Aducem laptele la fierbere, iar când se îngroașă, adăugăm smântâna.

Încingem ulei de măsline într-o tigaie și adăugăm feliile de somon. Le prăjim pe ambele părți. Servim cu lămâie sau lime.

Poftă bună!