Pregătește un sendviș care-ți lasă gura apă, în care aroma specială a ciupercilor pleurotus creează o combinație armonioasă cu crema delicioasă de avocado.

Ingrediente

  • 300 g ciuperci pleurotus
  • 1 avocado copt
  • 1-2 căței de usturoi
  • 100 g unt
  • sare, piper
  • puțină apă
  • 1 lime

Mod de preparare

Curățăm și tăiem ciupercile, și mărunțim usturoiul.

Punem untul topit într-o tigaie, prăjim puțin ciupercile, după care adăugăm sare și piper după gust. Punem puțină apă pentru ca ciupercile să se înmoaie.

Tăiem avocadoul în două, scoatem sâmburele, iar carnea o scoatem cu ajutorul unei linguri. Îl facem piure într-un bol, adăugăm suc de lime, usturoi, sare și piper, și îl amestecăm până obținem o consistență cremoasă.

Punem cremă de avocado pe pâine prăjită, peste care vin ciupercile prăjite, asezonăm după gust și servim sendvișul.

Poftă bună!