Această salată gustoasă se prepară cu ciuperci crocante, zeamă de lămâie, parmezan și pătrunjel verde proaspăt, e gata în doar câteva minute și e o adevărată bombă de savoare, o garnitură perfectă lângă mâncărurile tale preferate.

Ingrediente (pentru 4 porții)

  • 450 g ciuperci champignon
  • 60 ml zeamă de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • pătrunjel verde proaspăt, tocat mărunt
  • sare, piper după gust

Mod de preparare

Curățăm ciupercile cu o perie sau un prosop de hârtie umed. Nu le spălăm la robinet, deoarece nu vrem să absoarbă apa. Feliem ciupercile curățate.

Punem ciupercile feliate într-un bol mai mare, adăugăm zeama de lămâie și uleiul de măsline, presărăm pătrunjelul, parmezanul ras și usturoiul, după care amestecăm bine totul. Adăugăm sare și piper după gust.

Servim salata drept garnitură, lângă prânz sau cină.

Poftă bună!