Am adus un nou favorit pentru toți iubitorii de ciuperci: în acest preparat cremos și suculent, protagoniștii noștri sunt ciupercile champignon și pleurotus, iar crema cu vin și smântână completează aromele în mod divin.

Ingrediente

  • 500 g paste fettuccine
  • 50 ml ulei de măsline
  • 600 g ciuperci (champignon și pleurotus)
  • 2 cepe galbene
  • 2 căței de usturoi
  • 50 ml vin alb sec
  • 100–150 ml smântână de gătit
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 100 g cașcaval
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Gătim pastele în apă sărată clocotită cu două minute mai puțin decât timpul indicat pe ambalaj.

Într-o tigaie încinsă, prăjim ciupercile, ceapa tăiată mărunt și usturoiul feliat în puțin ulei de măsline. Când ciupercile s-au rumenit, adăugăm sare și piper și puțin vin alb sec, pe care îl lăsăm să se evapore complet. Când e gata, amestecăm pastele cu ceapa și ciupercile prăjite și adăugăm câteva linguri din apa în care au fiert pastele și puțină smântână.

Fierbem pastele cu ciuperci și smântână împreună pentru 1-2 minute, apoi le luăm de pe foc și le presărăm generos cu cașcaval ras. Amestecăm totul pentru a obține o textură cremoasă și suculentă!

Presărăm generos cu mai mult cașcaval și piper proaspăt măcinat, adăugăm câteva picături de ulei de măsline, presărăm cu pătrunjel verde tocat fin și servim imediat.

Poftă bună!