Uneori, cu cele mai simple ingrediente obținem un preparat delicios și sățios, fără să conțină neapărat carne.

Ingrediente

  • 300-350 g macaroane sau spaghete
  • sare
  • 100 g slănină cu carne sau bacon
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 legătură de ceapă verde (partea albă)
  • 2 căței de usturoi
  • frunze rămurele de cimbrișor
  • 150 g roșii cherry
  • 400 g roșii tocate
  • 1 mână de busuioc (și pentru decor)
  • parmezan ras (pentru servire)

Mod de preparare

Fierbem pastele în apă clocotită, ușor sărată și le strecurăm.

În timp ce pastele fierb, tăiem slănina cubulețe și le topim grăsimea într-o tigaie încinsă. Adăugăm ciupercile și dovlecelul spălat și tăiat, și le prăjim câteva minute. După aceea, adăugăm usturoiul și ceapa tocate mărunt, frunzele de cimbrișor și roșiile cherry, punem sare după gust și turnăm roșiile tocate peste.

După ce dă în clocot, adăugăm frunzele de busuioc tăiate și pastele. Pentru ca sosul să fie mai cremos, putem pune și puțin din apa în care au fiert pastele.

Se servește cu parmezan ras și frunze de busuioc proaspăt.

Poftă bună!