Hamburger cu ciuperci gustos, suculent și ușor de preparat acasă.

Ingrediente (pentru 4 hamburgeri)

  • 450 g carne tocată
  • 110 g ciuperci champignon
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 80 g castraveți
  • 60 ml iaurt
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 8 frunze de salată
  • 4 felii de roșii
  • 4 felii de ceapă
  • 4 chifle

Mod de preparare

Preîncălzim grătarul sau tigaia grill.

Curățăm ciupercile, le tăiem mărunt sau le tocăm cu ajutorul unui tocător de legume.

Amestecăm bine carnea tocată și ciupercile cu ulei, sare și piper, și formăm patru chiftele pentru hamburger.

Tocăm mărunt castraveții și îi punem amestecăm cu iaurtul, adăugăm zeama de lămâie, usturoiul tocat și sare după gust.

Prăjim carnea aproximativ patru minute pe fiecare parte (sau mai mult, în funcție de preferințe).

Prăjim puțin chiflele, după care punem pe fiecare câte 2 frunze de salată verde, o chiftea, o felie de roșie, un inel de ceapă și o lingură mare din sosul cu iaurt, după care hamburgerul poate fi servit.

Poftă bună!