Un preparat care ne duce cu gândul la stridii, pentru iubitorii de ciuperci pleurotus, cu un plus de savoare oferit de brânza de capră.

Ingrediente (pentru 4 porții)

  • 600 g ciuperci pleurotus
  • 100 g brânză de capră
  • 150 ml smântână de gătit
  • 100 ml vin alb
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță busuioc (uscat)
  • 1 linguriță cimbrișor (uscat)
  • jumătate de linguriță chili (uscat)
  • jumătate de linguriță oregano
  • jumătate de linguriță piper Cayenne
  • jumătate de linguriță piper

Tocăm ceapa mărunt și o călim în uleiul de măsline încins, într-o tigaie.

Curățăm ciupercile și le rupem, după care le punem pe ceapa călită, adăugăm cimbrișor, busuioc, chili, piper Cayenne și piper.

Când ciupercile au devenit moi, turnăm vinul și adăugăm usturoiul tocat, după care lăsăm să fiarbă până ce vinul se evaporă.

Adăugăm smântâna de gătit și brânza de capră, apoi presărăm cu oregano.

Când e gata, servim cu gnocchi sau paste fusilli.

Poftă bună!