Ciupercile picante cu chili și usturoi sunt o mâncare delicioasă, pe gustul iubitorilor de ciuperci care apreciază mâncarea picantă. Se prepară ușor, iar în aproximativ o jumătate de oră avem un prânz sau o cină excelentă.

Ingrediente (pentru 2 porții)

  • 220 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă mare
  • 3 linguri de ulei
  • 5 căței de usturoi
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 linguriță praf de chili
  • 1 linguriță fulgi de chili
  • sare, după gust
  • pătrunjel verde (pentru decor)

Mod de preparare

Într-un blender sau mixer, adăugăm 2 linguri de ulei, usturoiul, sucul de lămâie, praful de chili, fulgii de chili și puțină apă (aprox. 2 linguri) și amestecăm până obținem o pastă omogenă.

Încălzim 1 lingură de ulei într-o tigaie și călim ceapa cu puțină sare până când devine translucidă.

Adăugăm pasta peste ceapă cu puțină apă (aprox. 2 linguri) și sotăm până când mirosul de crud dispare complet (aprox. 5 minute).

Curățăm ciupercile și le feliem pe lungime, apoi le punem în tigaie și le amestecăm bine cu pasta pentru a acoperi ciupercile uniform, după care gătim până când ciupercile devin moi.

Putem adăuga paste fierte sau orez, după care servim mâncarea cu frunze de pătrunjel proaspăt deasupra.

Poftă bună!