Înlocuiește-ți rețeta clasică de chiftele cu aceste chiftele deosebite și savuroase făcute din ciuperci și fructe deshidratate.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci champignon brune curățate
  • 1 cană mică de fructe deshidratate după preferințe
  • 2 lingură unt
  • 2 lingură ulei
  • 1 ou
  • 1 cană mălai
  • 1 ceapă
  • ceapă verde
  • 1-2 căței de usturoi

Mod de preparare

Tăiem fructele mărunt și răzuim ceapa, usturoiul și ciupercile.

Prăjim ceapa cu ciupercile într-o lingură de unt timp de câteva minute. Punem sare și piper după gust, apoi transferăm totul într-un castron și, când s-a răcit puțin, adăugăm oul, ceapa verde tocată și cel puțin 3 linguri de mălai pentru a obține o compoziție ușor de format.

Gustăm compoziția și mai condimentăm dacă este necesar, apoi adăugăm fructele uscate (piersici, prune, afine, după preferințe). Modelăm chiftelele și le prăjim într-o tigaie încinsă, în untul rămas amestecat cu ulei. Le prăjim câteva minute până devin aurii și le servim cu garnitura preferată.

Poftă bună!