Piept de pui cu sos de ciuperci

Nu ai nevoie decât de 30 de minute ca să prepari acest fel de mâncare.

Ingrediente

  • 2 fâşii de piept de pui dezosat şi fără piele
  • 1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 1 cană cu bucăţi de ciuperci
  • 2 linguri de vin alb sec
  • 1/4 cană supă de pui
  • 2 linguri de smântână grasă
  • 2 linguri de verdeaţă, după preferinţă

Mod de preparare

  1. Presară pieptul de pui cu sare, piper şi alte mirodenii (după preferinţă) şi găteşte-l pe grătarul de aragaz.
  2. Pune într-o tigaie uleiul de măsline, ceapa şi căleşte-le puţin. Adaugă ciupercile şi continuă să amesteci timp de 2 minute, după care stinge cu vin alb.
  3. După ce se evaporă vinul, adaugă supa de pui şi mai lasă pe foc încă 2-3 minute.
  4. La final se adaugă smântâna şi verdeaţa.
  5. Se aşază pe o farfurie pieptul de pui şi se toarnă peste el sosul proaspăt de ciuperci.

Informaţii nutriţionale: 275 calorii, 15 grame de grăsimi, 84 miligrame colesterol, 5 grame carbohidraţi, 25 grame proteine, 1 gram fibre, 373 miligrame sodiu şi 370 miligrame potasiu.

Credit: eatingwell.com

Comments are closed.