Ciuperci: Pot fi consumate şi de diabetici

iulie 07, 2011 − by admin − in egészség, friss hírek − No Comments

Foarte mulţi au repulsie faţă de ciuperci, începând de la ciupercile simple cultivate, până la ciupercile care pot fi culese din natură. Aceasta e o mare greşeală. Ciupercile, astfel şi ciuperca albă, au o deosebită importanţă alimentară. Constituie unul dintre cele mai importante componente ale variatelor regimuri şi ale celor cu valori nutritive mari. Să vedem în continuare, de ce se spune că ciuperca este cel mai bun prieten al celor care ţin regim şi “leguma” cea mai importantă a diabeticilor. Valoare nutritivă exceptională.Kiváló tápérték

O porţie (100 g) de ciupercă albă nu conţine grăsimi (0 g), conţinutul de glucide este redus (3 g), indexul glicemic este mic (GI: 2), conţinutul caloric este mic (15 Kcal), conţinutul de fibre ridicat (1 g), dar este foarte bogat în microelemente. Iată câteva substanţe de bază care pot fi întâlnite în ciuperca albă: toate vitaminele B, vitamina D, magneziu, acid folic, vitamina C, fier, fosfor, zinc, potasiu, cupru, seleniu, mangan.

Partea pozitivă însemnată a ciupercilor o constituie faptul că sunt foarte bogate în substanţe nutritive şi aproape fără restricţii pot fi incluse în regimul diabeticilor, poate fi un mijloc util în fixarea nivelului glicemiei. Conţinutul caloric redus poate fi avantajos pentru cei care ţin cură de slăbire.

Ciuperca – carnea pădurii

Dacă nu îţi place ciuperca crudă în salate, există nenumărate moduri ale preparării sau poate fi găsită şi în formă de conservă. Puteţi savura ciupercile direct din conserve, merită să încercaţi. Se obişnuieşte de a pune ciuperci albe în sosul cu spaghetti, chiar şi cu adaos de carne sau fără. Se poate grila, prăji sau chiar a prăji în papară. Ciuperca poate imita excelent caracterul cărnii în mâncăruri, atât în gustul său cât şi în textura sa, ceea ce sigur poate fi confirmată de vegetarieni.

Pentru mâncăruri cu sos

Modul frecvent de întrebuinţare a ciupercilor este de a le mărunţi sau a le toca şi de a le prelucra în chiftele, în perişoare sau în carnea pt. hamburger. Ciuperca ajută la păstrarea umidităţii, gustului şi conţinutului nutritiv al amestecului de carne. Ciuperca brună portobello mare cât o palmă, deschisă poate fi folosită grilată, în be de mezeluri sau felii de carne, şi în sandvişuri.

Este fenomenală şi consumată crud

Dacă îţi place mai mult ciuperca crudă, atunci trebuie curăţată numai cu o perie şi se poate mânca. Dacă ciuperca este prea mare, atunci pur şi simplu se taie în lungime în patru. Bineînţeles nu e nevoie ca cele mai mici să fie îmbucăţite, este destul de a le tăia în două. Ciuperca crudă ar trebui să fie componenta de bază a tuturor salatelor şi aperitivelor cu legume.

Deşi uneori preţul ciupercii poate fi sperietor, nu te lăsa influenţat. Sä cumperi ciuperci bruni baby să le incluzi în regimul tău. Să încerci sosul cu macaroane, în be de came, cu ciuperci. Să adaugi la salată câteva felii de ciuperci albe crude, sau gustă ciuperca conservată, marinată, direct din borcan. Acordă be ciupercii în alimentaţia ta. Să savurezi aromele, gusturile, în timp ce corpul tău savurează cele mai bune substanţe nutritive.

Sursă: Associated Content

Comments are closed.